Expert Talk

Ook je diepvriezer kan een opfrisbeurt gebruiken!

Regelmatig ontdooien voorkomt een hoge energierekening. Twee keer per jaar een flinke opfrisbeurt is het absolute minimum.

Lees verder

100% diepvries-proof, van a tot z!

Hoewel ze bij de meeste mensen niet in de diepvries belanden, zijn deze restjes prima in te vriezen voor latere culinaire avonturen. Help de restjes de wereld uit, van avocado tot wijn.

Lees verder

Diepgevroren of ingevroren?

Dorine Van Geert en Véronique De Bie van het voedselagentschap FAVV leggen het verschil uit tussen invriezen en diepvriezen, vertellen hoe lang je ingevroren voedsel mag bewaren en ontkrachten de mythes over de voedingswaarde van diepgevroren voedsel.

Lees verder

Vijf mini-infographics voor op je koelkast

Wist jij dat we gemiddeld elke dag 11 keer onze koelkast openen? En dat de meeste koelkasten slechts 22% tot 28% gevuld zijn?

Lees verder

Winterwonderland? Winterwonderveggies!

Verse wintergroenten smaken heerlijk en je maakt er zoveel lekkers mee. Groenten zoals pastinaak, pompoen, knolselder, groene kool en spruitjes zijn misschien niet zo heel erg bekend, maar hoeven daarom zeker niet onbemind te zijn!

Lees verder

Veilig degusteren met kliekjes

Overschotten van voedsel die goed bewaard worden, kunnen voor een volgende maaltijd dienen. Maar je moet ze natuurlijk wel goed bewaren!

Lees verder

Herontdek seizoenen en experimenteer er op los!

Alle groenten zijn een heel jaar door verkrijgbaar in onze supermarkten. Het is moeilijk om nog te weten welke groenten in welk seizoen thuishoren. Nadia Tahon, vertelt ons hoe lekker en uitdagend seizoengroenten zijn, en waarom ze thuishoren op ons bord.

Lees verder

Restjes-koken met dank aan de diepvries (en je oud brood)

Als je in één huishoudelijk apparaat investeert, laat het dan in een goede diepvriezer zijn. Perfect om seizoensgroenten, soepen en stoofpotjes te bewaren, maar ook ideaal voor het verzamelen van restjes en overschotjes!

Lees verder

Vlaco redt de restjes, elke dag opnieuw!

Vlaco vzw wil met hun nieuwe publicatie, Het Restjeskookboek, aan voedselverlies paal en perk stellen. Kristof Van Stichelen, stafmedewerker en co-auteur van het boek, vertelt er alles over.

Lees verder

Stop de datumverwarring, stop foodwaste!

De strijd tegen voedselverspilling begint bij het juist kunnen interpreteren van de informatie op de verpakking. Ken jij het verschil tussen TGT en THT?

Lees verder

Perfect te eten en toch gedumpt worden? No way dankzij scrap cooking!

Het is een hot issue onder foodies en ook topchefs maken er graag een erezaak van: scrap cooking, ofte kokkerellen met stukken groente en fruit die je normaal gezien zonder blikken of blozen bij het afval gooit. Zeven ‘klassiekers’ die je waarschijnlijk dumpt, maar nog perfect kunt gebruiken.

Lees verder

Zeg mee ‘nee’ tegen foodwaste!

Elk jaar gooien we gemiddeld 18 tot 26 kilo eten weg. Doe mee en zeg ‘nee’ tegen voedselverspilling. Ontdek hier ons foodwaste manifest!

Lees verder
nieuwe-koelkast-kiezen

INFOGRAFIEK | Zo kies je een nieuwe koelkast

Waarop moet je letten wanneer je een nieuwe koelkast wil kopen? Deze infografiek laat het je zien.

Lees verder

Vervang je oude koelkast – je portemonnee en het milieu zullen je bedanken

Door je oude koelkast te vernieuwen, zou je wel eens een aardige cent kunnen besparen. En dat gaat verder dan de energiekost. Expert Bruno Vermoesen vertelt hoe je die besparingen kunt maken.

Lees verder
smartphone-koelkast-toekomst-illustratie

De slimme koelkast van de toekomst helpt je nog beter te bewaren

Expert Paolo Falcioni vertelt hoe de koelkast van de toekomst voedselverspilling zal tegengaan. Ben je klaar voor een smart fridge die je via app bedient?

Lees verder
Koelkast-illustratie

Hoe kies je een nieuwe koelkast?

Ben je van plan een nieuwe koelkast te kopen? Expert Peter Binnemans van F.E.E. helpt je in 4 stappen aan het ideale toestel. En dat gaat verder dan enkel je beschikbare budget.

Lees verder
Groentjes-vers-sans

INFOGRAFIEK | Hoe lang kan je groenten en fruit bewaren?

Welke fruit- en groentesoorten kan je twee maanden laten liggen, en welke eet je best zo snel mogelijk op? Deze infografiek toont het je.

Lees verder
onderweg-lunchbox-bewaren-illustratie

Zo hou je je lunchbox koel onderweg

Veel eten mag je maar 2 uur op kamertemperatuur bewaren. Hoe koel je je lunchbox dan tot de middag? Katrien Beullens, communicatie directeur van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, deelt haar kennis met ons.

Lees verder
zomermythes-koelkast-illustratie

6 zomermythes over de koelkast uitgelicht

In de zomer zet je je koelkast best op de koudste stand? Niet bepaald. Expert Peter Binnemans, Secretaris Generaal bij FEE: de Federatie van Elektriciteit en Elektronica, presenteert je de waarheid achter deze en 5 andere zomermythes rond de koelkast.

Lees verder
wat-waar-koelkast

VIDEO | Wat hoort waar in je koelkast?

Een koelkast is niet overal even koud. Ontdek waarom je je rauwe BBQ-vlees best niet bovenaan legt, en wat de ideale plek is voor al je eten en drinken. Zo hou je alles zo lang mogelijk goed, en verklein je de kans dat je iets moet weggooien.

Lees verder
toptips-bbq-infografiek-

INFOGRAFIEK | 4 tips voor een top BBQ

Welke BBQ geeft het meest smaakvolle resultaat? Hoe zorg je ervoor dat alle stukken op hetzelfde moment gaar zijn? En hoe ontsnap je aan het gevaar achter te blijven met een overdosis aan vlees? Deze 4 handige tips wijzen je de weg.

Lees verder
BBQ-als-PRO

INFOGRAFIEK | BBQ als een PRO

Mooi weer, lekkere ingrediënten en een prachtig barbecuetoestel. Nu die BBQ-skills nog. Schrik voor roetzwarte steaks?  Met onze tips stort je je vol vertrouwen op je volgende barbecue-avontuur.

Lees verder
BBQ-veilig-infografiek

INFOGRAFIEK | Veilig BBQ’en

Wat koud is houd je koud, wat warm is hou je warm. Dat is dé belangrijkste regel om juist te barbequen. En verder? Ontdek in één oogopslag hoe het zit met zaken zoals kruisbesmetting, ontdooien en marinades.

Lees verder
afgedankte-koelkast-auto-illustratie-square

Wordt jouw afgedankte koelkast straks ook een auto?

Waar moet je juist met je oude toestellen naartoe? En wat gebeurt ermee daarna? Peter Sabbe, CEO van Recupel, legt het je uit. “Ruim 85% van de koelkast wordt omgezet in nieuwe grondstoffen. Die kunnen dan bijvoorbeeld gebruikt worden om nieuwe auto’s te maken.”

Lees verder
voedselverspilling-vuilbak-pinguin-illustratie

Zijn wij, Belgen, grote voedselverspillers?

1 op 2 Belgen verspilde de voorbije dagen voedsel en drank. Dat blijkt uit een uitgebreide studie van BV-OECO, over hoe vaak en wat Belgen allemaal verspillen. Jan Velghe, onderzoeker bij BV-OECO, doet de belangrijkste resultaten van dit onderzoek uit de doeken, en vertelt je wat je kan doen om minder te verspillen.

Lees verder
energielabels-illustratie

De 5 belangrijkste vragen over energielabels

A+++ of D? Een energielabel toont hoe energie-efficiënt een toestel werkelijk is. Bruno Vermoesen, voorzitter van de werkgroep FEE, geeft antwoorden op de 5 belangrijkste vragen over deze labels. Hoe wordt de score bijvoorbeeld bepaald?

Lees verder
infographic-koude-keten

INFOGRAFIEK | Hoe houd je je inkopen koud?

Het is belangrijk dat gekoeld of diepgevroren eten ook koel blijft. Hoe zorg je daarvoor? Met deze infografiek hou je het hoofd én je boodschappen koel.

Lees verder
infografiek-juiste-zone-koelkast

INFOGRAFIEK | Wat leg je waar in je koelkast?

Als je je eten op de juiste temperatuur bewaart, is het langer houdbaar. Een koelkast heeft 4 temperatuurzones. Wortels horen dus helemaal onderaan, kaas bovenaan of in de deur. En de rest? Deze infografiek geeft je een mooi overzicht.

Lees verder
infografiek-koelkast-poetsen

INFOGRAFIEK | De beste manier om je koelkast te poetsen

Je koelkast krijgt best elke maand een grondige poetsbeurt. Is het al even geleden? Met dit stappenplan lukt het je in een handomdraai.

Lees verder

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters