VIDEO | Wat hoort waar in je koelkast?

Geschreven door

Een koelkast is niet overal even koud. Ontdek waarom je je rauwe BBQ-vlees best niet bovenaan legt, en wat de ideale plek is voor al je eten en drinken. Zo hou je alles zo lang mogelijk goed, en verklein je de kans dat je iets moet weggooien.

Je eten blijft het langste houdbaar als je het op de juiste temperatuur bewaart. Welke delen van je koelkast verschillen dan van temperatuur?

  • De groentelade (4-6°C) – helemaal onderaan. Hier is het warmer dan in de meeste delen je koelkast. Het perfecte klimaat voor heel wat groenten en fruit. (Tomaten horen niet in de koelkast. Benieuwd hoe het met alle andere groente- en fruitsoorten zit?)
  • De koudste zone (0-2°C) – net boven de groentelade. De veiligste plek voor etenswaren die snel bederven, zoals rauw vlees of vis.
  • De koele zone (3-4°C) – het middelste gedeelte van je koelkaste. Kant-en-klaargerechten, slaatjes, charcuterie of roomgebakjes? Laat ze hier achter.
  • De gematigde zone (6-7°C) – het bovenste schap en de deur van je koelkast. Geopende zuivelproducten, eieren, confituur en drank worden graag licht gekoeld, en voelen zich hier het beste op hun gemak.

Check onze infografiek om dit allemaal in één leuke afbeelding te zien. Misschien iets voor op je koelkast?


© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters