Take 5! Food-held Alexia’s frisse ceviche met kruidengranité

Geschreven door

Food-held Alexia maakt met vier seizoens- en één secret ingrediënt (ofte Take 5!) dit verrassend en heerlijk fris visgerecht waarmee je al-tijd scoort op een zwoele zomerdag. Ceviche is een typisch Peruaans gerecht waarbij rauwe vis gemarineerd wordt in een dressing op basis van limoen en daardoor een heerlijke zoet-zure smaak krijgt. Ze koos voor lotte (ook wel zeeduivel of staartvis genoemd), verkozen tot vis van het jaar 2018.

Wat heb je nodig?
(Voor 4 personen)

De 4 seizoensingrediënten

  • 400 gr verse lotte
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 appel

Secret ingrediënt

  • 8 el kruidengranité

Voor de dressing

  • 125 ml limoensap
  • extra vergine olijfolie
  • 1 à 2 tl honing
  • peper en zout

Hoe maak je het?

1. Maak de dressing: met de sapcentrifuge maak je een sap van de komkommer en de appel. Meng met het limoensap en voeg 1 el olijfolie, de honing, wat zwarte peper en fleur de sel toe. Proef en voeg naar smaak nog wat extra peper of zout en honing toe. Als je geen sapcentrifuge hebt, mix dan de komkommer, het limoensap en de appel met de blender of staafmixer en zeef dat mengsel voor je de rest van de ingrediënten erbij voegt.

2. Voor de ceviche: schil de komkommer en de appel en snijd er blokjes van. Was de radijsjes en snijd ze in blokjes. Spoel de vis af en dep droog. Snijd de vis in kleine blokjes van maximum één centimeter.

3. Een half uur voor je aan tafel wilt, meng je de dressing met de vis. Zet in de koelkast en laat marineren. Voeg na 20 minuten de appel, radijsjes en komkommer toe.

4. Dresseer de ceviche op een gekoeld bord met de granité en werk eventueel af met nog wat verse kruiden.

Bekijk hier hoe Alexia kruidengranité maakt.


Meer van Alexia Stevens

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters