Take 5! Food-held Steffi’s lauwwarme salade met erwtenpesto en gefermenteerde groenten
Food-held Steffi gaat met vier seizoens- en één secret ingrediënt (ofte Take 5!) aan de slag. Voor deze op-en-top vegetarische salade zit de succesfactor ’m in de zalige combinatie van aardappelen, asperges en erwtjes, fris afgewerkt met veldsla én gefermenteerde groenten. Een toppertje!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
De 4 seizoensingrediënten
- 400 gr aardappelen
- 400 gr groene asperges
- 150 gr (diepvries)erwten
- Veldsla
Secret ingrediënt
- Gefermenteerde groenten
Voor de salade
- 2 el basamicoazijn
- 1 el olijfolie
- 1 klein teentje look
- 40 gr pijnboompitten
- 2,5 el olijfolie
- Peper
- Zout
Hoe maak je het?
1. Snijd de aardappelen in kleine stukjes en laat de schil eraan. Leg ze in een ovenschaal. Meng 2 el balsamicoazijn met 1 el olijfolie. Giet over de aardappelen en meng door elkaar. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C.
2. Verwijder intussen de harde uiteinden van de asperges. Snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm en blancheer ze kort, zo blijven ze mooi groen in de oven. Voeg ze toe aan de schotel met aardappelen en zet nogmaals voor ongeveer 20 minuten in de oven.
3. Maak intussen de erwtenpesto. Kook de erwten tot ze gaar zijn. Meng ze daarna samen met het teentje look, de pijnboompitten, olijfolie en peper en zout in een (mini)blender.
4. Serveer de lauwwarme aardappelen en asperges met de veldsla, de pesto en
gefermenteerde groentjes.
Bekijk hier hoe Steffi gefermenteerde groentjes maakt.
Meer van Steffi Vertriest ›