Zo maak je uit restjes sappige smoothies of hartige hummus

Geschreven door

Restjes hoeven voor Alexia niet altijd verwerkt te worden tot een lunch of dinner. “Ik geef mijn gezin graag een snelle vitamineboost met groenten en fruit. Hummus en smoothies zijn daarvoor perfect, want je kunt er eindeloos mee variëren…

fruit-pinguin-illustratie

  • Hummus
    Kikkererwten zijn een heel dankbaar product om groenterestjes te verwerken. Ik gebruik ze als basis voor een frisse hummus en voeg restjes wortel, erwtjes of zelfs rode biet toe … Dat ziet er niet alleen kleurrijk uit, het blijft ook lang vers. En heb ik te veel gemaakt, dan vries ik een deel in. Persoonlijk serveer ik mijn hummusdip het liefst met stukken naanbrood.


  • Smoothies
    Groenten en fruitrestjes verwerk ik ook graag in smoothies. Alleen de korrelige textuur van wortel vind ik niet lekker in een smoothie en bij gekookte wortelen overheerst de smaak. Ik kies liever voor spinazie, komkommer, sla, selder,… Met fruit kan eigenlijk alles. Ik voeg gewoon een beetje water, sap of kokosmelk toe en in een wip heb ik een frisse, vullende dorstlesser.

Meer van Alexia Stevens

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters