Restje vlees? Zo tover je het om tot een nieuw gerecht

Geschreven door
pulled pork sandwich

In het restaurant waar Jennifer vroeger werkte als student, hielden ze voor sluitingsdag altijd een empty the fridge-day. Een groot succes, én de inspiratiebron voor de naam van haar blog. Want ze maakt er een sport van om overschotjes slim te verwerken. Ook vleesrestjes!

Van stoverij tot maaltijdsoep

Een restje stoverij of een overschotje van om het even welke stoofschotel verwerk je heel gemakkelijk tot maaltijdsoep. Voeg wat groenten en wat tomatensaus toe en je hebt in een wip een hartig soepje dat aan de ribben kleeft. Ofwel: stevige kost voor koude winterdagen.

Vleesbrood

Vleesbrood is heel lekker, maar je hebt altijd te veel. Geen probleem: het is ook heerlijk koud op een boterham met wat mosterd. Of je maakt er gewoon spaghettisaus van. Bak wat ajuin, voeg eventueel wat groenten toe, voeg je vlees toe, tomatensaus en kruiden erover en klaar: verse spaghettisaus.

 

Argentinian empanadas with chimichurri

Empanada’s met vlees
Een restje kip of gehakt, chorizo of zelfs stoverij… Je kunt bijna alle vleesrestjes verwerken in empanada’s. Voeg een mix van groente-overschotjes zoals spinazie, maïs of champignons toe en je vulling is klaar. Het basisdeeg kun je trouwens in een wip zelf maken met wat bloem, boter, water en eieren. En echt waar, dat gaat even snel als naar de supermarkt hollen om een rol bladerdeeg!


Meer van Jennifer Schleber

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters