Jennifers secret ingredient | Piccalilly

Geschreven door

Piccalilly, aka mixed pickles, is een mengsel van ingelegde groenten met als zuur een mix van voornamelijk azijn, mosterd en kurkuma. Het is dat zuur dat voor de frisse smaak van de pickles zorgt én dat ervoor zorgt dat je het mengsel lang in gesteriliseerde bokalen kunt bewaren. Met piccalilly kan je alle kanten op, zowel in de zomer als in de winter. Food-held Jennifer maakt bijvoorbeeld heerlijke groentetaartjes met piccalilly.

“Het fijne aan piccalilly is dat je per seizoen kunt variëren. De klassieke versie zoals in onderstaand recept is meestal met veel bloemkool, ui en boontjes. Maar ik maakte ook al een zeer geslaagde winterversie met pompoen en warmoes. Experimenteer gerust met de groenten die je voorhanden hebt (of zelfs fruit zoals mango of peer). Want let’s face it: bij een goede piccalilly draait het allemaal om die heerlijk zoetzure, fluogele saus met krokante stukjes groenten erin.”

Wat heb je nodig?

  • 1 grote bloemkool in kleine roosjes
  • 1 grote venkelknol in blokjes van 1 cm
  • 2 wortelen geschild, in blokjes van 1 cm
  • 3 rode en 2 groene chili’s met zaadlijsten in fijne reepjes
  • 400 gr groene bonen (in stukjes van +/- 4 cm lang)
  • 350 gr sjalot of rode ui (grof gehakt)
  • 2 handvol fijn zeezout
  • 2 el olijfolie
  • 2 el mosterdzaad
  • 2 el komijnpoeder
  • 2 el kurkuma
  • 2 tl nootmuskaat
  • 2 el mosterdpoeder of 4 el mosterd
  • 4 el bloem
  • 500 ml azijn
  • 50 ml water
  • 2 appels, geraspt
  • 8 el suiker
  • 3 teentjes look, fijngehakt
  • 2 el oregano
  • 4 blaadjes laurier
  • 2 el kappertjes
  • 4 jeneverbessen

Hoe maak je het?

  1. Doe alle groenten in een kom, voeg het zout en voldoende water toe, zodat ze onderstaan. Laat ongeveer 1 uur op een koele plaats staan.
  2. Verwarm een ​​grote pan. Voeg de olie toe en bak de mosterdzaadjes, komijn, kurkuma en nootmuskaat. Verlaag het vuur, voeg het mosterdpoeder, de bloem en een scheut azijn toe. Roer goed om een ​​dikke pasta te maken. Voeg geleidelijk de resterende azijn en 100 ml water toe, roer de hele tijd om een ​​gladde pasta te maken.
  3. Voeg de appels, suiker, knoflook, oregano, laurierblaadjes, kappertjes en jeneverbessen toe. Laat 2-3 minuten koken.
  4. Giet de gezouten groenten af ​​en voeg ze toe aan de pan. Roer goed zodat alle groenten bedekt zijn met de pittige pasta. Laat 10-15 minuten koken tot de groenten net zijn verzacht en een beetje sap hebben afgegeven. Lepel in gesteriliseerde potten en sluit de deksels goed.

Meer van Jennifer Schleber

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters