Zaterdag-restjesdag met deze 4 toppers

Geschreven door

Restjes verwerken is voor Alexia helemaal niet moeilijk. Laat je creativiteit de vrije loop én gebruik lekkere kruiden voor elk van deze 4 restjes-gerechten op restjesdag…

banaan-recycle-illustratie

 1. Wokschotels
  Koelkastrestjes gooi ik op zaterdag vaak samen in de wok. Zelf snij ik mijn restjes altijd heel fijn voor ik ze invries. Dan heb ik nadien weinig werk om te beginnen wokken. In een wip heb ik een lekkere, gevarieerde lunch én de kinderen vinden het fijn om te helpen roerbakken.


 2. Stoofschotels en curry’s
  Je kunt heel veel verschillende groenten verwerken in een stoofpotje. De klassiekers zijn wortel en pastinaak, maar ik gebruik ook vaak broccoli, bloemkool of spinazie. Zo krijg ik verschillende texturen en smaken. Ik hou er wel rekening mee dat de ene groente sneller gaart dan de andere, zodat ik geen smurrie krijg.


 3. Quiches en frittata’s
  
Een quiche is een hartige taart die je zowel warm als koud kunt eten. Een frittata is een soort Italiaanse maaltijdomelet. Ik gebruik restjes aardappelen, groenten, vlees, vis, kaas en eieren, naargelang wat ik in huis heb. Quiche of frittata smaakt extra lekker met een fris slaatje erbij.


 4. Soepen en salades
  Aspergeschillen zijn perfect om een bouillon voor aspergesoep te trekken. Maar ook het groen van de radijsplant is een perfecte basis voor soep: ik stoof de blaadjes met een beetje kropsla of spinazie, gooi er een worteltje bij et voilà: een zacht soepje. Ik zorg er op voorhand wel voor dat alle aarde goed afgespoeld is.

Meer van Alexia Stevens

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters