Wentelteefjes met kokos en banaan
Paar sneetjes wit brood over? Perfect voor wentelteefjes! Laat de kans niet liggen om deze zalige zoete lekkernij op tafel te toveren!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
- 15-tal sneden wit brood, mag al wat ouder zijn
- 3 eieren
- 1,5 dl melk
- 0,5 dl room
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 bananen in plakjes
- een beetje boter
- 2 el geraspte kokos
- donkerbruine suiker
Hoe maak je het?
- Maak het beslag door de eieren te mengen met de melk, de room en de vanillesuiker, meng goed.
- Beboter een ovenschotel.
- Dompel de boterhammen goed onder in het beslag, zorg ervoor dat ze helemaal doordrongen zijn.
- Leg een laagje doordrenkt brood in de ovenschotel, leg daarop een laagje bananenplakjes, ga zo verder.
- Werk bovenaan af met wat klontjes boter, besprenkel met de geraspte kokos.
- Laat minstens een uurtje staan.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Plaats de wentelteefjes 20 à 25 minuten in de oven.
- Bestrooi met wat bruine suiker en serveer.
Meer van Jozefien Ryckx ›