Take 5! Food-held Jelles wintertaco’s met pulled chicken

Geschreven door

Food-held Jelle is soms wat overmoedig tijdens de zomerse barbecue-aankopen, maar lost dat op met dit fantastische winterrecept, geïnspireerd op een Zuid-Franse klassieker. Of hoe je dat vakantiegevoel culinair het ganse jaar kunt vasthouden…

Wat heb je nodig?
Voor 2 taco’s per persoon

De 4 seizoensingrediënten

  • 4 spruiten
  • 1/2 koolrabi
  • 1 butternut (pompoen)
  • Rodekool

Secret ingrediënt

  • Confit de poulet

Voor de dressing

  • 1 theelepel mayonaise
  • 1 theelepel yoghurt
  • Sap van 1 citroen

Hoe maak je het?

1. Meng de fijngesneden spruiten en de blokjes koolrabi in een kommetje. Doe er de mayonaise, yoghurt en citroensap bij. Kruid met peper en zout.

2. Zet een pannetje op het vuur en doe daar wat olijfolie in. Bak de pompoenblokjes tot wanneer ze zacht zijn.

3. Haal de kippenbout uit de pot en snij het vlees er af. Warm de kip op in de pan samen met de pompoenblokjes.

4. Beleg de taco’s met de kip en pompoen, doe de coleslaw er op en werk af met de fijngesneden rodekool.

Tip: De buitenste bladeren en stelen van de koolrabi zijn heel lekker als je ze even
kort stoomt. Je kunt ze ook in een soep verwerken. Rauw zijn ze (afhankelijk van de
versheid) soms nogal vezelig.

Maar hoe zit dat met die ‘geheime’ kippenbouten? Check hier hoe Jelle confit de
poulet maakt.


Meer van Jelle Beeckman

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters