Ook dit kun je doen met wintergroenten!

Geschreven door

Wintergroenten zoals pompoen, kool en raap zijn absolute toppers in de keuken. Ontdek hoe je er het slimst mee aan de slag gaat.

Wintergroenten Muts Illustratie

Ik ben dol op typische wintergroenten zoals pompoenen, kolen en rapen. Ze bewaren lang en je kunt ze in duizend en een recepten verwerken. Probeer ook eens deze verrassende bereidingswijzen:

GRILLEN
Gegrilde knolgroenten staan bij mij heel vaak op het menu in de winter: pastinaak, pompoen, rode biet, rapen, knolselder,… Als je van alles een beetje hebt, schil ik ze, snij ik ze in kleine stukjes en rooster ik ze samen op een bakplaat. Supersimpel: gewoon wat kruiden, laurier en olijfolie erover en je hebt het perfecte bijgerecht.

RAUW
Kolen worden in België heel vaak warm gegeten, maar ik eet ze ook graag rauw. Bovendien bevatten ze heel veel vitamines. Fijngesnipperde rode kool is heerlijk in een knapperig slaatje. Maar ik denk ook aan een klassieke koolsalade met witte kool. Zeker proberen!


Meer van Jennifer Schleber

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters