De beste groente-bewaartips

Geschreven door

In de keuken van Alexia vind je altijd een waaier aan groenten. Daarom is ze continu op zoek naar nieuwe manieren om die langer te bewaren. Enkele leuke groente-bewaartips om zeker eens te proberen…

groente-bewaartips

Keuken- en bakpapier
Ik gebruik vaak papier om verse voeding in te bewaren. Champignons haal ik bijvoorbeeld uit hun plastic bakje. Keukenpapier absorbeert het vocht dat ze afgeven, zodat ze niet zacht worden.

Hou ajuin en aardappel gescheiden (desnoods met een nylonkous)
Ajuin en aardappel zijn twee ingrediënten die iedereen in huis heeft. Maar ze samen bewaren is een no go. Ajuin doet aardappelen sneller schieten. Ik leg mijn aardappelen dus altijd apart. Zo blijven ze langer goed. Wist je trouwens dat een ajuin in een nylonkous tot 8 maanden goed blijft? Het ziet er misschien vreemd uit om ajuinen in je voorraadkast te laten bungelen in oude nylons, maar bij mij werkt het wonderwel.

Nooit tomaten in de fruitmand
Tomaten zijn echte fruitvliegmagneten. Daarom bewaar ik ze nooit samen met vers fruit, of dat rot veel sneller. Te veel tomaten? Dan stoof ik die als basis voor een saus of soep en vries ik die in. Of ik rooster ze en maak er ketchup van.

Empty the fridge
Eén keer per week las ik een empty the fridge-dag in. Dan verwerk ik mijn koelkastrestjes tot iets nieuws. Op het einde van de week is mijn koelkast dus zo goed als leeg, op enkele basisingrediënten zoals mosterd, olie of citroen na.


Meer van Alexia Stevens

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters