Je keuken herinrichten? De wishlist van Jozefien

Geschreven door

Je keuken herinrichten is niet alleen erg leuk, het is ook het ideale moment om eens na te denken over hoe je al je producten wilt bewaren. Dit staat op mijn verlanglijstje…

keuken herinrichten

 1. Verse kruiden-nis
  Ik wil een nis laten maken voor verse kruidenplantjes. Zo heb ik die altijd bij de hand tijdens het koken. Ik koop trouwens alleen plantjes van goede kwaliteit. Kruidenplantjes uit de supermarkt gaan niet lang mee. Met kwaliteitsplantjes, die je goed verzorgt, doe je veel langer.


 2. Groooooote koelkast…
  Ik kan niet zonder een grote koelkast. Omdat ik altijd vers kook heb ik veel ruimte nodig voor verse producten, zoals groenten. Ik vul mijn koelkast nooit met drank, tenzij er bezoek komt. De koelkast is echt bestemd voor verse voeding: een apart vak voor verse vleeswaren, een vak speciaal voor verse groenten,…


 3. … maar een kleine diepvries
  Ik ben geen diepvriesmadam. Mijn ouders hebben een exportbedrijf voor verse groenten en fruit. Vers koken en eten zit er bij mij dus ingebakken. In mijn diepvries vind je alleen zaken zoals soep en spaghettisaus. Vlees of vis bewaar ik altijd in de koelkast en eet ik zo snel mogelijk vers op.


 4. Kleine, koele kelder
  Slim bewaren is eigenlijk heel gemakkelijk. Hoe minder je bewaart, hoe kleiner de kans dat iets bederft. In mijn kelder staan dus alleen producten die lang bewaren, zoals droge voeding. Verse producten zoals groenten en fruit eet ik altijd binnen de week op. Of ik verwerk ze in een lunch of op restjesdag.

Meer van Jozefien Ryckx

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters