Hartige ontbijtmuffins met prei [VIDEO]
Hoe verrassend, van die hartige ontbijtmuffins! Je kunt er heel wat restjes in kwijt zoals stukjes ham of spek en zeker in combinatie met prei en gruyèrekaas heb je een topgerechtje. Wist je ook dat ze zowel warm als koud heerlijk zijn?
Wat heb je nodig?
Voor 6 à 8 muffins:
- 1 stuk prei
- 150 ml melk
- 125 g zelfrijzende bloem
- 1 ei
- 100 g gemalen gruyèrekaas
- snuifje zwarte peper
- snuifje zeezout
- 2 tl gedroogde oregano
- scheutje olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij de prei in kleine stukjes en spoel goed.
- Meng de bloem met de geraspte kaas, zout, zwarte peper en oregano.
- Voeg geleidelijk en al roerend de melk, de prei en het eitje toe. Meng goed.
- Vet een muffinvorm in met een beetje olijfolie en vul de vormpjes met het mengsel. Doe ze niet te vol want de muffins rijzen nog wat in de oven.
- Bak de muffins 25 minuten in de oven tot ze klaar zijn.
Tip
Deze muffins kun je ook invriezen. Haal ze de avond er voor uit de diepvriezer en geniet er de volgende ochtend bij het ontbijt van, of neem ze mee naar het werk als tussendoortje.
Meer van Jozefien Ryckx ›