Geroosterde zoete aardappel met Chimichurri saus

Geschreven door

Chimichurri is een soort straffe Argentijnse pesto, die perfect past bij de kruidige smaak van zoete aardappels. Geen aluminiumfolie hier trouwens: deze aardappels mogen zo op de BBQ-rooster. Al kan dit recept ook met geroosterd vlees of andere geroosterde groenten zoals paprika gemaakt worden.

Bekijk het videorecept

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

Zoete aardappelen:

  • 4 zoete aardappelen
  • peper en zeezout
  • 3 teentjes look, gepeld en fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • keukenpapier

Chimichurri saus:

  • 1 korianderplantje
  • 0,5 bussel peterselie
  • 2 el verse oreganoblaadjes (of tijm of rozemarijn – afhankelijk van wat er in huis is)
  • 0,5 tl chilipeper
  • 1 sjalot, gepeld en gehalveerd
  • 2 teentjes look, gepeld
  • 4 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • zwarte peper en zeezout

Zoete-aardappel-grillen-BBQ

Hoe maak je het?

  1. Maak de Chimichurri: doe alle ingrediënten in een foodprocessor en meng tot je een smeuïge saus bekomt, waarin je wel nog stukjes van de kruiden ziet. Werk af met zeezout en peper.
  2. Breng water met een snuifje zout aan de kook.
  3. Halveer de vier zoete aardappelen in de lengte en kook zo’n 20 minuten, tot ze beetgaar zijn. Giet de aardappelen af en dep ze goed droog met keukenpapier.
  4. Maak een mengsel van de look en de olijfolie.

Zoete-aardappel-grillen-BBQ

  1. Bestrijk de aardappelen met het lookoliemengsel en kruid met peper en zeezout.
  2. Rooster de aardappelen aan beide kanten ongeveer 1 minuut op de barbecue tot ze krokant zijn. Zorg ervoor dat het rooster heel warm is zodat je mooi de geroosterde lijntjes in de aardappel ziet.
  3. Besprenkel de geroosterde zoete aardappelen met de chimichurri en serveer.

Tip: Deze chimichurri is ook heerlijk bij gewone aardappelen, bij geroosterd vlees zoals steak of kip, of geroosterde groenten zoals paprika en champignon.


Meer van Jozefien Ryckx

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters