Frosé met perziken à la Jennifer

Geschreven door

Je hebt zin in aperitiefje in de zon, want het is mooi weer. Dus trekt je een flesje rosé open die uiteindelijk weer halfvol in de koelkast staat te verschalen. What a waste! Probeer dan zeker deze frosé met perziken eens. Een heerlijk aperitief gemaakt van ingevroren roséwijn en perziksiroop. Zalig fris, en perfect voor warme zomerdagen.

In plaats van de wijn weg te gieten, vries je hem in een ijsblokjesvorm in. Spaar ze op tot je er genoeg hebt voor dit frisse aperitief met perzik. In plaats van perziken kan je ook watermeloen of kanteloep gebruiken. In dat geval mix je het fruit mee met de roséblokjes, en gebruik je gewone suikersiroop of honing als zoetstof.

 

Voorbereiding: 25 min. | Wachttijd: 1,5 u.

Wat heb je nodig?

 • 2 rijpe perziken (ca. 100 g)
 • 125 ml water
 • 60 g kristalsuiker
 • 25 blokjes ingevroren* roséwijn (ca. 400 ml)
 • sap van ½ citroen

* De rosé moet je minimaal 6 uur invriezen.

 

Hoe maak je het?

 1. Blancheer de perziken 2 minuten in kokend water.
 2. Koel ze af in koud water, verwijder de schil en snij in blokjes.
 3. Breng het water met de suiker al roerend aan de kook tot de suiker volledig opgelost is. Voeg de blokjes perzik toe, zet het vuur uit en laat 30 minuten trekken.
 4. Giet de siroop door een fijne zeef zonder het fruit te pletten en laat 30 minuten afkoelen.
 5. Doe de bevroren blokjes rosé samen met 100 ml van de perziksiroop en het citroensap in een blender en mix tot je een gladde puree krijgt. Schep de frosé in een afsluitbaar potje en zet het voor 25 à 30 minuten opnieuw in de vriezer.
 6. Blend de frosé opnieuw en serveer in mooie glazen met wat munt en aalbessen of frambozen.

Meer van Jennifer Schleber

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters