INFOGRAFIEK | Hoe lang kan je groenten en fruit bewaren?
Welke fruit- en groentesoorten kan je twee maanden laten liggen, en welke eet je best zo snel mogelijk op? Deze infografiek toont het je.
samengevat:
2 maanden (in de koele berging)
- Aardappel
- Ajuin
- Pompoen
1 maand (in de koelkast)
- appel
- peer
- winterwortel
2 weken (in de koelkast)
- sinaasappel
- prei
- zomerwortelen
1 week (in de koele berging)
- meloen
- citroen
- banaan
- ananas
- komkommer
- groene en gele papkrika
- courgette
- zoete aardappel
- aubergine
1 week (in de koelkast)
- druif
- asperge
- rode of groene kool
- spruitjes
- rode paprika
- witloof
5 dagen (in de koelkast)
- champignons
- bonen
- broccoli
- bloemkool
3 dagen (in de koele berging)
- onrijpe pruimen en perziken (rijp tot 5 dagen in de koelkast te bewaren)
3 dagen (in de koelkast)
- sla
- aardbeien en bessen
- erwten