Broodkruimpudding met krieken à la Jennifer [VIDEO]
Dimitri Leue heeft nog wat brood over. Jennifer gebruikt het voor dit heerlijke vieruurtje slash koud ontbijt!
Broodkruim van oudbakken brood maak je snel en makkelijk klaar. Maar voor je het weet heb je al snel een paar doosjes in de kast liggen… Wat doe je er mee? Deze heerlijke warme broodpudding met kriekjes, kaneel en warme siroop maken, natuurlijk! Yummie op een winterse weekenddag als vieruurtje, maar ook erg lekker koud als ontbijt.
Wat heb je nodig voor 4 à 6 personen?
- 250 g broodkruim (of oudbakken brood zonder korst)
- 500 ml melk
- 3 eieren (en hou eigeel en eiwit gescheiden)
- snuifje zout
- 65 g boter
- 4 el rietsuiker
- 1 tl kaneel
- 1/2 pakje vanillesuiker (4 g)
- 1 bokaal krieken op siroop (350 g)
- 1 el maïzena
- eventueel slagroom
Hoe maak je het?
- Laat de krieken uitlekken en vang de siroop op.
- Meng de melk met het broodkruim tot een homogeen beslag.
- Roer er één voor één de eierdooiers er.
- Meng vervolgens 2/3 van de gesmolten boter, de rietsuiker, vanillesuiker, kaneel en een snuifje zout onder het mengsel.
- Schep eerst de uitgelekte krieken en tot slot de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
- Gebruik de resterende boter om een tulband- of cakevorm in te vetten. Je kan ook weckpotjes gebruiken. Strooi wat extra rietsuiker in de vorm.
- Giet het beslag in de vorm tot 2 cm onder de rand en bak de cake gedurende ongeveer 40 minuten op 200°C.
- Hou 4 el kriekensap apart en los de maïzena erin op.
- Verwarm de rest van het kriekensap en voeg onder voortdurend roeren het Maïzena-mengsel toe tot de saus mooi gebonden en een beetje ingedikt is. Hou de saus warm tot de cake klaar is.
- Serveer de broodkruimpudding met de warme kriekensaus en een flinke lepel slagroom.
Tip: Wist je dat je broodkuim in luchtdichte zakjes of doosjes tot een jaar kunt bewaren? Oud brood weggooien is definitief verleden tijd…
Meer van Jennifer Schleber ›