Zo bewaar je asperges optimaal en gebruik je zelfs de schillen

Geschreven door

De asperge is een echte groententopper. Wist je dat je ze van kop tot teen kunt verwerken in gerechtjes? Zelfs de schil hoef je niet weg te gooien! Zo gaat niets van deze delicatesse verloren…

asperges

Ik ben dol op asperges. Ze hebben superveel smaak en je kunt er alle kanten mee uit. Bovendien kun je ze van kop tot teen verwerken. Zelfs de schil hoef je niet weg te gooien.

Mijn 3 toptips voor asperges:

  1. Asperges slim bewaren
    Snij een centimeter af van het uiteinde en zet je asperges rechtop in een bokaal met een bodempje water. Ververs het water regelmatig. Zo blijven je asperges langer vers in de koelkast.


  2. Snel opeten is de boodschap
    Laat asperges niet te lang liggen of ze worden vezelig. Asperges eet je het best zo vers mogelijk op. Om asperges klaar te maken breek je het harde uiteinde af op het punt waar de asperge natuurlijk meegeeft.


  3. Soep of bouillon
    Bewaar de harde uiteinden en vries ze in om aspergesoep van te koken. Van de schillen kun je een heerlijke bouillon trekken: de basis voor een lekker soepje of voor een smeuïge risotto met asperges.

Meer van Jennifer Schleber

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters