Beat the summer heat

Geschreven door

Hello summer, hello sunshine! In mijn kleerkast heb ik alvast de switch gemaakt. Die lange broeken hebben plaats gemaakt voor jurkjes met zonnige prints. Maar ook mijn koelkast onderging een broodnodige makeover. De zomer is het seizoen bij uitstek om te genieten van verfrissende slaatjes met verse ingrediënten, heerlijke barbecues en gezellige aperitiefjes! Enkele van mijn favo tips to beat the summer heat op je bord en in je glas:

beat-heat-komkommer-salade

  • Komkommer als beste vriend

Deze verfrissende groente is op haar allerbest tijdens de zomer en biedt op veel vlakken de perfecte verkoeling. Gebruik komkommer in een slaatje of beleg in plaats van toastjes komkommerplakjes met een lekkere groentespread. Toptip voor bij de apero!

Je kan komkommerplakjes ook gebruiken om een smaakje aan je water te geven. In het heetst van de zomer vries ik de plakjes in. Die bevroren komkommerplakjes zijn de perfecte ijsblokjes in je spuitwater. Of in je Gin-Tonic, waarom niet?

  • Munt als ideale zomerse smaakmaker

Munt is mijn favoriete zomerse kruid. Het is verfrissend, smaakvol en geeft elk gerecht en drankje meteen een soort lift. Ik gebruik fijngehakte verse munt in een koude couscoussalade (uiteraard met komkommer erbij) voor extra verkoeling. Dit gerecht is trouwens echt de perfecte side dish bij een barbecue!

Munt is ook lekker als afwerking van een salade, of als extra smaakje in flavoured water. En wist je dat je er ook een zalig zomerse yoghurtdressing mee kan maken? Meng enkele eetlepels Griekse yoghurt met wat fijngesneden munt en wat limoensap, en je hebt een geweldige zomerse salad dressing!

  • Homemade citroensiroopje als go-to smaakmaker voor zonnige drankjes

Net als munt smaakt ook citroen erg verkwikkend tijdens hete dagen. Daarom heb ik standaard homemade citroensiroop in de koelkast staan. Deze siroop is heel makkelijk zelf te maken, en ze bevat veel minder suiker dan de siropen die je in de supermarkt vindt. Breng het sap van 5 citroenen samen met 3 el honing en een takje rozemarijn aan de kook. Laat even pruttelen en dan afkoelen. Verwijder het rozemarijntakje en doe de siroop in een flesje. Bewaar in de koelkast.

Gebruik deze siroop om er een huisgemaakte citroenlimonade van te maken. Ook verrassend lekker als smaakmaker in cocktails of als extra verfrissing in een glaasje bubbels.

Laat die zomer maar komen!


Meer van Jennifer Schleber

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters