4 tips voor orginele BBQ bijgerechten

Geschreven door

Wat heb je bij je laatste BBQ geserveerd als bijgerecht? De kans is groot dat je voor één van de klassiekers zoals salade met tomaten en komkommer en aardappelsalade gekozen hebt. Qua sausjes grijp je waarschijnlijk ook naar de klassieke mayonaises en ketchup.

BBQ-bijgerechten-tips-illustratie

Wil je graag eens een beetje avontuur op tafel, dan deel ik hier graag een aantal tips om je BBQ wat te ‘spicen’.

Tip 1: Geroosterde groenten

Rooster groenten en serveer die met wat citroensap en olijfolie: courgette, aubergine, paprika, zoete Spaanse uien. Maak wat extra groentjes en dan kan je die meenemen als lunch de dag nadien met wat quinoa of rijst.

Tip 2: Bloemkool of broccoli couscous

Heb je al eens gehoord van bloemkool of broccoli couscous? Dit is een heel frisse en leuke manier om bloemkool of broccoli te serveren. Hak de rauwe groenten fijn in je keukenmachine en kruid af met olijfolie, citroensap, zwarte peper en zout. Dien op met bijvoorbeeld radijsjes, edamame boontjes of granaatappelpitten.

Ben je geen fan van rauwe bloemkool of broccoli dan kan je die ook even bakken in de pan.

Tip 3: Zoete aardappel op de BBQ

Ken je het zoete broertje van onze klassieke ‘patat’ al? Je kan die perfect klaarmaken op de BBQ. Ofwel rooster je dikke schijven ofwel kan je ze ook poffen. Was hiervoor de zoete aardappel en dep droog. Smeer hem in met olijfolie en pak die in in zilverpapier. Laat de aardappel gedurende een uur garen op de BBQ. Dien op met wat avonaise of met wat lente ui.

Tip 4: Sausjes op basis van groenten

Maak eens een mayonaise op basis van avocado. Mix hiervoor een rijpe avocado met citroensap, peper, zout, mosterd, mierikswortel en wat water tot je een smeuïge avonaise hebt.

Je kan ook heel lekkere vinaigrette maken met rauwe wortel en miso. Dit geeft veel kleur op je bord, maar het is bovendien heel goed voor het onderhoud van je darmflora.

Ook chimichurri is een heel leuk sausje om bij de BBQ te serveren. Dit is een Argentijns sausje gemaakt met oregano, peterselie en rode peper. Maak dit met verse kruiden en serveer bij vlees, vis of geroosterde groenten.


Meer van Alexia Stevens

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters