3 toptips van Alexia om je diepvriezer nog beter te benutten

Geschreven door

Alexia heeft net geïnvesteerd in een waanzinnig grote diepvries van 2 meter hoog – dé oplossing om voedselverspilling te vermijden. “Ik ben een grote diepvriesfan: groenten even blancheren, in een zakje stoppen en hop, de diepvries in! Het is ongelofelijk hoeveel producten je kunt invriezen. Voor een feest heb ik bijvoorbeeld op voorhand soep gemaakt met een restje linzen en kastanjes. Die bewaar ik nu in de diepvries.”

Dit zijn haar toptips om je diepvriezer nog slimmer te gebruiken:

1. Label met doorzichtige plakband en alcoholstift
“Zorg ervoor dat je alles duidelijk labelt en dateert. Zo behoud je het overzicht en gaan er niet alleen restjes in de diepvries, maar komen ze er ook weer uit. Zelf gebruik ik het liefst doorzichtige plakband en alcoholstift. Dat verwijder je heel gemakkelijk en er blijven geen lijmresten achter.”

2. Favoriet van de kindjes? Nicecream!
“Overrijpe bananen, een halve mandarijn… ik vries het allemaal in. Zo hoef ik nooit fruit weg te gooien. Met diepgevroren fruit maak ik vaak ‘nicecream’: een snel en gemakkelijk alternatief voor klassiek roomijs. Ik gooi verschillende diepgevroren fruitsoorten in de foodprocessor met een eetlepel açai-poeder en hop: smeuïge nicecream. De kinderen vinden het geweldig en het is heel gezond. Ontbijttip: strooi er wat granola over als topping.”

3. Eiwit? Wijn? De diepvriezer in!
“Eiwit kun je perfect invriezen om later schuimpjes, pavlova of een gezonde eiwitomelet met spinazie te maken. Restjes wijn vries ik ook in om later te verwerken in stoofschotels. De smaak is niet helemaal hetzelfde, maar het blijft een prima smaakmaker. Gebakken koekjes invriezen geeft trouwens een beter resultaat dan koekjesdeeg invriezen om later te bakken. De koekjes zijn krokanter.”


Meer van Alexia Stevens

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters