Zaterdag-restjesdag: 4 klassiekers ten huize Jozefien

Geschreven door

Elke dag van de week heerlijk vers en gezond gekookt? Plan op zaterdag een restjesdag in!

Bananen Recycle restjesdag

Omdat ik mijn weekmenu altijd op voorhand plan, is zaterdag bij ons traditioneel restjesdag. Ik ben vrij klassiek in mijn restjesverwerking. Toch blijven mijn restjes nooit lang liggen:

  1. Restjesomelet
    Wat ik nog in de koelkast vind bak ik even in de pan, enkele eieren erbij en … klaar.


  2. Soep of slaatje
    Resten verse groenten verwerk ik in een dampende pot soep of een knapperig slaatje. Dat smaakt altijd.


  3. Fruittaart of smoothie
    Heb ik fruit over, dan bak ik een smeuïg taartje. Snel klaar en zo lekker! Of ik mix een frisse smoothie of een verkoelende milkshake. Heerlijk in de zomer.


  4. Doe de confituur-kuur
    Het gebeurt niet vaak, maar heb ik echt teveel fruit gekocht? Dan maak ik er confituur van. Ofwel: fruit in een potje. Daar heb ik het hele jaar plezier van. En geef toe, wat is er nu lekkerder dan verse aardbeienconfituur?

Meer van Jozefien Ryckx

Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters