Verfrissende quinoasalade met citroendressing

Geschreven door

Zin in een lekker, gezond bijgerechtje bij de BBQ?
Food-held Alexia heeft een verfrissende quinoasalade in petto!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

  • 100 gr quinoa
  • 1 courgette in schijfjes
  • 1 bussel groene asperges
  • 1 bosje basilicum
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje verse munt
  • 1 half bosje bladpeterselie
  • Sap van 2 bio citroenen
  • 2 el honing
  • zwarte peper
  • fleur de sel

Hoe maak je het?

  1. Spoel de quinoa en kook die dan in ruim voldoende water met een (glutenvrij) bouillonblokje zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Laat de quinoa uitlekken in een vergiet en doe die dan terug in de pot met het deksel erop zodat de quinoa nog wat verder kan stomen.
  3. Gril de asperges en de courgette op de barbecue of in een grillpan.
  4. Was de kruiden en zwier ze droog in een doek of slazwierder. Hak de kruiden daarna fijn en zet ze weg tot gebruik.
  5. Als de quinoa afgekoeld is tot op kamertemperatuur voeg je er de kruiden en groenten bij.
  6. Werk af met het citroensap, de honing, peper en fleur de sel. Begin voorzichtig met het citroensap en voeg meer toe naar smaak. Thuis houden wij van zuur, jij misschien iets minder?

Meer van Alexia Stevens

Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters