Tandoori Chickenwings met Raita saus

Geschreven door

Sappige chickenwings met een rokerige, pikante smaak. Misschien té pikant? Dan is raita de oplossing: een frisse, Indiase dipsaus met yoghurt en munt. Heb je nog restjes mango, of andere smaakmakers in je koelkast? Probeer ze eens uit in een variant op deze riata!

Bekijk het videorecept

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

Chickenwings:

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl cayenne
  • 1 el zoet paprikapoeder
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 2,5 el citroensap
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
  • 1 el verse gember, gepeld en gehakt
  • 1 tl zout
  • 12 chickenwings

Raita saus:

  • yoghurt met dikkere structuur (bijvoorbeeld Griekse yoghurt)
  • snuifje zout
  • snuifje suiker
  • munt, fijngesnipperd

chickenwings-raita-BBQ-recept

Hoe maak je het?

  1. Maak de raita: meng alle ingrediënten en zet het mengsel een half uurtje in de ijskast.
  2. Verhit de olie in een kleine pan op een matig warm vuur. Voeg de koriander, komijn, kurkuma, cayenne en paprika toe, en roer zo’n 2 tot 3 minuten tot je een geurig mengsel krijgt. Laat het geheel afkoelen.
  3. Klop dit afgekoelde kruidenoliemengsel door de Griekse yoghurt.
  4. Meng deze vervolgens met het citroensap, de knoflook, het zout en de gember tot een tandoori-marinade.
  5. Meng de tandoori-marinade met de chickenwings en zet minimum 3 uur koel in de ijskast.

chickenwings-maken-BBQ-recept

  1. Haal de chickenwings uit de ijskast en verwijder de overtollige marinade. De chickenwings moeten nog wel met de marinade bedekt zijn, maar ook niet teveel.
  2. Leg de chickenwings op de hete grill. Bak ze 6 minuten tot alle kanten mooi gebruind zijn. Verplaats de chickenwings naar de buitenzijde van de grill waar het minder warm is en laat ze ongeveer 15 min bakken (afhankelijk van de grootte) tot de kip gaar is.
  3. Laat de chickenwings 5 min rusten voor je ze serveert met de frisse raita.

Meer van Jennifer Schleber

Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters