Dit was mijn eyeopener om milieubewust te shoppen…

Geschreven door

Lokale producten kopen en zo min mogelijk plastic verpakkingen in je winkelkarretje, dat is milieubewust shoppen. Iets wat bij Food-Held Louie niet met de paplepel, maar met de dvd-speler werd ingegeven…

Citroen-idee

Mijn papa is heel milieubewust als het gaat over dingen weggooien en omgaan met plastic. Ik herinner mij dat wij als kind – ik was toen een jaar of negen – een drietal keer de documentaire An Inconvenient Truth van Al Gore moesten bekijken. De feiten uit die film zijn dus echt in mijn geheugen gebrand en beïnvloeden mijn koopgedrag nog altijd. Als ik naar de supermarkt ga, let ik er bijvoorbeeld op dat ik zo weinig mogelijk plastic verpakkingen meeneem, en dat ik voor lokale producten kies. Ik koop dus geen appelen uit Nieuw-Zeeland. Limoenen of ananassen vind je maar zelden in mijn winkelkar: die komen niet van hier. Geef mij maar goede Belgische appelen, peren en pompoenen. Verder dan de buurlanden zoek ik mijn producten meestal niet.


Meer van Louie Van Nieuwenborgh

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters