Tussendoortje à la student

Geschreven door

Grote trek, klein hongertje? Food-held Louie vroeg zijn medestudenten om hun beste, snelste en goedkoopste tips!

Tussendoortje-Baked Louie's-medestudenten

Als student merk ik dat het vaak niet makkelijk is om tegelijk duurzaam en goedkoop te consumeren. Onverwachte sociale verplichtingen (lees: tripjes naar het frituur omdat je op vriend X écht geen nee kan zeggen) zorgen ervoor dat je op het einde van de week vaak met heel wat restjes in de koelkast kan zitten. Het is een fenomeen dat zowel mezelf als mijn kotgenoten treft. Daarom ging ik op onderzoek bij mijn vrienden en verzamelde ik hun nuttigste tips:

  • JILL, de broodqueen

“Zonder mijn dagelijks brood kan ik niet leven. Maar zo’n groot brood op één week opeten is wel een hele uitdaging. Mijn oplossing? Ik koop afbakbroodjes in bulk aan: meergranen, volkoren, ciabattas,… Zo gaat mijn brood langer mee en smaken ze elke dag krakend vers.”

  • PAULIEN, de rijstmeid

Om de een of andere reden kook ik àltijd teveel rijst. Weggooien zou zonde zijn, dus tover ik het om in een vieruurtje voor na de les. Ik duw de rijst in een niet-ingevette pan en bak het ongeveer 10 minuten langs beide kanten goudbruin en krokant. Daarna kan je het makkelijk afscheuren en dippen in tacosaus, ketchup,… Let wel: dit kan je enkel met plakkerige rijst doen, zoals jasmin rijst.”

  • MILENE, de sporadische healthqueen

Als ik een tijdje de remmen iets té los heb laten gaan, is het tijd om op te letten. Dat doe ik graag met superfoods, maar als student heb ik niet het budget om elke dag avocado en gojibessen te kopen. Mijn oplossing? Studentenhaver, maar dan net iets anders. Deze mix van amandelen, pindanoten, cashewnoten en verschillende rozijnen is spotgoedkoop in elke supermarkt te vinden. Dat bak ik ongeveer 10 à 15 minuten op 180°C met wat zout, kaneel- en gemberpoeder bij. Ongelofelijk lekker als ontbijt met wat yoghurt en fruit!”

  • THOMAS, de lelijke sausman

“Ik maak graag mijn pastasaus zelf. Als basis gebruik ik hiervoor altijd een blik of twee tomatenblokjes, en die vul ik aan met een zak ‘lelijke groenten’. Veel supermarkten bieden groenten die normaal niet verkocht worden goedkoper aan, net omdat ze niet ‘mooi’ genoeg zijn.Aangezien ze toch in stukjes in mijn pastasaus gaan, krijgt niemand er lucht van. Zo heb ik wat van mijn budget uitgespaard, en is de onnodige afvalberg vermeden!”

  • LOUIE, the cheesy man

“Na een tijdje kunnen sneetjes kaas hard langs de buitenkant worden. Als vieruurtje heb ik vaak geen tijd om in de keuken te staan, maar dan heb ik toch zin in iets vullend. Ik neem een stukje brood, leg er de kaas op en strooi er mijn favoriete kruiden bovenop (bijvoorbeeld oregano, zout en peper). Dit gaat 30 seconden de microgolfoven in en je hebt de snelste pizza ooit!


Meer van Louie Van Nieuwenborgh

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters