4x Pimp your herfstgerecht

Geschreven door

Het is herfst, en dus kunnen we onze smaakpapillen weer heerlijk verwennen met de lekkerste producten van het seizoen. Wat is jouw favoriet? We vragen het aan onze foodbloggers.

pimp-favoriete-herfstgerechten-illustratie-foodhelden

  • Alexia Stevens: “Geef mij maar champignons in alle vormen en soorten. Van de kleine boschampignons tot de funghi porcini of eekhoorntjesbrood. Champignons zijn zo veelzijdig en voedzaam. Gebakken champignons bij een stukje vlees of vis. Polenta (maïsgriesmeel) of risotto met champignons. Of gewoon een traditionele toast champignon. Superlekker. En bovendien de ideale vervanger als je liever wat minder vlees eet.”

 

  • Louie Van Nieuwenborgh kiest dan weer resoluut voor ‘de vergeten groenten’ als herfstfavoriet. “Ik kende raap, pastinaak en aardpeer al wel. Maar vorige winter at ik voor het eerst ook rammenas verwerkt in een puree. Een ware ontdekking. En fijn dat die vergeten groenten gewoon van bij ons komen. Lokale producten die de maaltijd meteen een stuk duurzamer maken.”

 

  • Ook rode kool blijkt een topper bij onze bloggers. Jozefien Ryckx is alvast superfan. “Met rode kool kan je zoveel kanten uit. De klassieke rode kool die we graag bij worst en aardappeltjes eten bijvoorbeeld. Maar rode kool is ook lekker in een salade, samen met geraspte worteltjes en appels. Een volledige rode kool klaarmaken, dat is veel. Maar rode kool kan je gemakkelijk invriezen. Zo leg je meteen een voorraadje aan om de herfst door te komen.”

 

  • Net als pompoen trouwens. Pompoen kan je veertien maanden in de diepvries bewaren. Het is de herfstfavoriet van Jennifer Schleber. “Snijd je pompoen in schijfjes van anderhalve centimeter, leg ze op een bakplaat, doe er wat kaneel over en rooster de schijfjes in de oven tot ze helemaal zacht zijn. Heerlijk om het resultaat ‘s morgens met havermout of yoghurt te mengen. Nog een leuke: Snijd het topje van de pompoen, hol de pompoen uit, snijd het vruchtvlees in stukjes, meng de stukjes met bouillon en wat eekhoorntjesbrood en giet het mengsel terug in de pompoen. Zet de pompoen dan tussen de kolen op de winterbarbecue. En vergeet het dekseltje niet. Wedden dat je vrienden straks genieten van deze heerlijke pompoensoep?”

Meer van Bloggers panel

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters