“Mijn oma is een grote vervuiler”

Geschreven door

Food-Held Louie vertelt je waarom zijn oma niet bepaald milieuvriendelijk leeft, en wat je kan doen om het zelf beter aan te pakken. Niet teveel ingrediënten gebruiken en twee keer nadenken vooraleer je iets koopt: zo moet je maar zelden iets weg te gooien. Da’s de kracht van goede gewoontes! 

Louie-Van-Nieuwenborgh-Koelkast-in-Orde

Ik vind het belangrijk om niet overdreven veel ingrediënten te gebruiken en goed na te denken voordat ik iets koop. Zo moet ik niets weggooien. In vergelijking met mijn koopgedrag is mijn oma een grote vervuiler. Zij koopt bijvoorbeeld twee zakken brood op drie dagen en gooit daarvan de helft weg. Zonde, dus proberen wij haar te bekeren, maar het is heel moeilijk om oude, ingebakken gewoonten uit iemands hoofd te praten. Dat bewijst dat het belangrijk is om die milieubewuste boodschap van thuis uit mee te krijgen.

Boodschappen doen is een kunst… en dit is mijn ritueel voor ik naar de winkel vertrek!”

  1. Eerste Hulp Bij Impulsaankopen

    “Wat je niet koopt, kun je niet weggooien. Als ik maandag op kot kom maak ik dus eerst een boodschappenlijstje. Want ik weet: als mijn mama naar de winkel gaat zonder zo’n lijstje, komt ze altijd met veel te veel producten thuis. En dan staat de koelkast vol met zaken die ze eigenlijk niet nodig heeft. Ik plan dus wat ik die week zal eten en ga naar de winkel, gewapend met mijn lijstje. Ik hou mij ook zoveel mogelijk aan de geplande hoeveelheden: je hoeft echt geen twee kilo tomaten te kopen als je maar één kilo nodig hebt.”
  2. Weet wat je in huis hebt
    “Ik check altijd snel even de koelkast en voorraadkast voordat ik naar de winkel vertrek. Als ik dat niet zou doen, koop ik gegarandeerd producten die ik al in huis heb, en het is zonde als ik die niet op tijd kan verwerken. Sommige basisingrediënten zoals suiker en boter blijven lang goed, maar andere zoals melk bederven sneller en dan zit ik ermee… Ik leg dus weinig voorraad aan van producten die niet lang bewaren.”

Ontdek ook hoe je je aankopen voor een hele week plant. Zo bespaar je tijd én geld.


Meer van Louie Van Nieuwenborgh

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters