Met citroen kun je alles doen

Geschreven door

Citroenzeste wordt in veel bakgerechten verwerkt. En het sap? Dat gebruikt Louie als natuurlijk poetsmiddel.

citroen-sparen-illustratie

Citroenzeste is een populair ingrediënt om mee te bakken. Maar ik vind het zonde om de citroen weg te gooien. Daarom gebruik ik het sap als natuurlijk poetsmiddel. Ik voeg dubbel zoveel water als citroensap toe, en dat mengsel is mijn manusje-van-alles:

Propere microgolfoven: plaats een kommetje met het citroenmengsel in de microgolfoven en breng dat in een vijftal minuten aan de kook. De dampen weken het vuil los, zodat ik het nadien heel gemakkelijk met een doekje kan wegvegen.

Waterkoker ontkalken: met datzelfde citroenmengsel kan ik de waterkoker op een natuurlijke wijze ontkalken. Veel goedkoper én ecologischer dan ontkalker uit de winkel! Na het ontkalken met het citroenmengsel laat ik de waterkoker nog een tweetal keer uitkoken met zuiver water.


Meer van Louie Van Nieuwenborgh

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters