Welk type koelkast past het beste bij jou?

Categorie: Aankoop

Koelkast-illustratie-perfect

Voor een alleenstaande die regelmatig verse voeding aankoopt, volstaat waarschijnlijk een tafelmodel koelkast of een inbouwmodel met nishoogte 88 tot 122 cm. De technologie speelt hier geen belangrijke rol, omdat de voedingsmiddelen (ongeacht het type) niet lang in de koelkast liggen. Een koelkast met geventileerde koeling kan voordelig zijn, omdat je dan geen rekening moet houden met wat je waar in de koelkast bewaart. Je kunt opteren voor een model met ingebouwd vriesvak om reeds ingevroren gerechten te bewaren of om kleine hoeveelheden verse producten in te vriezen. In dat laatste geval moet je dan wel een vriesvak met 4 sterren kiezen.

De gebruiker die slechts één keer per week (of nog minder vaak) inkopen doet, kijkt eerst naar zijn gezinssamenstelling: hoe meer personen, hoe groter de koelkast die je moet kopen. Hier speelt echter de koeltechnologie een belangrijkere rol, omdat de gekochte voeding langer wordt bewaard. Je koopt best een koelkast die uitgerust is met ‘0°-technologie’ of andere speciale bewaarvakken zoals een ‘chiller-vak’. Die garanderen een langere bewaring. Handig voor levensmiddelen die je niet kunt of wilt invriezen (om het lastige ontdooien te vermijden).
Ook koelkasten met ‘no-frost-technologie’ zijn een optie.

Gebruik je vaak diepvriesproducten, koop dan een koelkast met groter vriesvak of een aparte diepvriezer. Let wel op de maximale invriescapaciteit van het vriesvak (uitgedrukt in kg/24 uur) en de aanwezigheid van snelvriesfuncties.

Koop je voornamelijk voorverpakte voedingswaren dan opteer je best voor een klassieke, al dan niet geventileerde koeltechnologie of voor ‘no-frost’-toestellen. Zeker bij de laatste technologie wel op voorwaarde dat je alles luchtdicht verpakt houdt.


Terug naar alle vragen

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters