Eet royaal voor €50 euro per week en hou nog geld over om uit te gaan!

Geschreven door

citroen-sparen-illustratie

Als student telt elke cent, weet ook Louie. Zijn geheim om rond te komen met een beperkt budget? “Maak een restjesbuffet. Dat is niet alleen heel gezellig, het is ook erg lekker!”

Als student krijg ik een beperkt weekbudget van 50 euro en ik hou graag nog wat geld over om uit te gaan. Daarom is het belangrijk dat ik de juiste ingrediënten koop en goed plan. Ik koop eten voor maandag, dinsdag en woensdag, maar daarmee doe ik de hele week. Op donderdag en vrijdag eet ik de restjes van de vorige dagen. Zo hoef ik niet elke dag te koken en blijft er op het einde van de week niets in de koelkast liggen. Mijn 3 kotgenoten en ik zetten soms alles samen op tafel, zodat we één groot restjesbuffet hebben. Die geïmproviseerde tapastafels zijn niet alleen heel gezellig, het is ook heel lekker! Overal van kunnen proeven voelt als een feest.

Wat is er allemaal op die geïmproviseerde tapastafel van Louie te vinden?

Restje hoeven niet saai of onsmakelijk te zijn. Overschotjes kunnen perfect op een restjesbuffet. Of improviseer een nieuw gerecht met de restjes uit je koelkast. Enkele klassiekers:

  1. Restjesomelet: Een kotfavoriet! Bak stukjes groenten, vlees of vis en aardappel in de pan en giet er enkele losgeklopte eieren over. Bestrooi eventueel met een restje kaas. Kruid met peper en zout en eet je omelet met een homp brood of een frisse salade.

  2. Eenpansgerecht: Voeg verschillende restjes samen tot een hartig eenpansgerecht en geef het een nieuwe twist met verse kruiden.

  3. Groentesoep: Mix je groenterestjes tot enkele kommen verse soep. Het enige wat je nodig hebt is water en bouillonblokjes.

Meer van Louie Van Nieuwenborgh

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters