Dress to impress
Olijfolie, azijn en wat peper en zout. Een klassieke dressing maak je in een handomdraai. En toch kan je je dressing met weinig moeite een andere smaak en look geven. ‘Dress to impress’ gaat dus niet over je outfit, maar over de saus waarmee je je salade een extra touch geeft. Onze 4 foodbloggers geven hun beste dressingtips.
- Alexia Stevens: ‘Heb je te veel groenten in de ijskast liggen? Haal de mixer boven en maak een verrassende dressing. Zo is een overrijpe tomaat de perfecte basis. Schil de tomaat, doe er wat balsamico, olijfolie, look en een sjalotje bij en meng alles met de staafmixer. Italië op je bord en de perfecte manier om ook je kinderen ‘verdoken groentjes’ te laten eten. Ook een dressing op basis van avocado of wortel en miso blijven mijn toppers.’
- Ook met restjes yoghurt, room of platte kaas maak je in een wip een heerlijke dressing. Louie Van Nieuwenborgh: ‘Leng het restje zuivel aan met wat melk om de saus vloeibaarder te maken. En voeg dan de kruiden toe die je nog hebt liggen. Basilicum, peterselie en gember zijn uitstekende keuzes. Of pik gewoon wat provençaalse kruiden uit het kruidenrekje. De ideale aanvulling voor een snelle vinaigrette!’
- Toch liever een zoetsmakend slasausje? Geen probleem, stelt fruitaddict Jozefien Ryckx gerust. ‘Zonde om aardbeien die er niet meer zo ‘appetijtelijk’ uitzien zomaar weg te gooien. Ook frambozen die onderaan het doosje lagen en enkele flinke duwen hebben gekregen, verdienen een tweede kans. Plet het fruit en meng ze door je dressing. Het zorgt meteen voor extra kleur op je bord.’
- Ook Jennifer Schleber is gek op slaatjes. ‘En daar hoort steeds weer een goede dressing bij. Feestje gehad en flink wat hummus over? Meng hummus met een beetje yoghurt en voeg er paprika, rode chillipeper en azijn aan toe. Een superdressing. Nog een tip: Is je pot mosterd of honing zo goed als leeg, doe er dan de rest van de dressingingrediënten bij en schud de boel door elkaar. Ideaal om dat laatste bodempje uit de jar te benutten.’
Meer van Bloggers panel ›