Dadel- en bananenbrood met roomkaasvulling
Door de roomkaasvulling heeft dit heerlijke zoete bananenbrood eigenlijk geen beleg meer nodig, maar een dikke laag chocopasta moet er af en toe tóch eens bovenop.
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
- 2 (over)rijpe bananen
- 150 g dadels, ontpit
- 2 eieren
- 40 g rietsuiker + extra voor de topping
- 180 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snuifje zout
- 40 g melk
- 180 g roomkaas
- 1 el honing
Hoe maak je het?
- Warm de oven voor op 180°C.
- Vet een rechthoekige bakvorm in met boter of bekleed met bakpapier.
- Plet in een grote kom de bananen met een vork tot een gladde puree. Voeg de eieren en suiker toe en meng goed.
- Snij de dadels in kleine stukjes en voeg ze samen met de bloem, het bakpoeder, de kaneel en het zout bij het bananenmengsel. Meng kort tot een glad beslag.
- Voeg de melk toe, maar meng niet te lang anders wordt het bananenbrood taai.
- Meng in een klein kommetje de roomkaas met de honing.
- Giet de helft van het bananenbeslag in de bakvorm en lepel het roomkaasmengsel lengtegewijs over het midden.
- Giet de rest van het beslag erover en werk af met wat rietsuiker.
- Bak het brood 35 à 40 minuten in de oven.
Tip
Laat het bananenbrood even afkoelen voordat je het serveert. Je kunt het brood bovendien tot 4 dagen na bereiding op kamertemperatuur bewaren. En niet zeker of het bananenbrood goed gebakken is? Prik met een tandenstoker in het beslag. Hangt er geen deeg aan de tandenstoker, dan is het brood klaar.
Meer van Louie Van Nieuwenborgh ›