Baksels in de diepvries? Ja, natuurlijk!

Geschreven door

Bakken doe je niet in kleine hoeveelheden, maar die lekkere koekjes of die geweldige taart wil je ook niet weggooien. Zo bewaar je baksels.

Baksels-taart-tafel

Als bakfanaat heb ik al veel uitgeprobeerd en geëxperimenteerd. Af en toe loopt er ook iets fout, maar daar leer ik uit. Bakken en bewaren doe je zo:

  • Koekjesdeeg kun je maar een beperkte tijd invriezen. Zes maanden is echt het maximum. Dat heb ik zelf gemerkt toen ik een pak vergeten koekjesdeeg na een jaar – of zelfs langer – uit de diepvries haalde, liet ontdooien en uitrolde. Auch! Sindsdien let ik erop dat ik ingevroren producten tijdig verwerk.
  • Goed labelen en dateren is een must. Als je niet weet hoe lang een product in de diepvries zit is de verwerking nattevingerwerk.
  • Net zoals in de koelkast bewaar ik de oudste producten vooraan in de diepvries, goed in het zicht.
  • Ik ben een grote fan van rabarber, maar je vindt rabarber maar enkele maanden per jaar in de supermarkt. In het rabarberseizoen (mei-juni) koop ik dus keiveel rabarber. Ik hak die dan in stukjes en verdeel die over een tiental diepvrieszakjes. Zo heb ik altijd verse rabarber in huis voor rabarbercake.

Meer van Louie Van Nieuwenborgh

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters