Mijn 5 ultieme snelle-boodschappen-tips

Geschreven door

Met deze tips stap je de supermarkt milieubewust buiten met alleen dat wat je nodig hebt (en vooral niets meer).

wortel-tijd-illustratie.oranje

Ik vind het belangrijk om twee keer na te denken voor ik iets koop. Zo heb ik geen overschotten en spaar ik het milieu. Daarom hou ik mij altijd aan mijn 5 basisprincipes. Ik ga naar de supermarkt en ik neem mee…

 1. Lokale producten
  Belgische groenten en fruit zijn niet alleen heel lekker, je steunt er de lokale telers mee en je verkleint je ecologische voetafdruk. Win-win-win!
 2. Geen voorverpakte producten
  Ik koop mijn groenten en fruit zoveel mogelijk los. Dat scheelt een hoop verpakking. Heb ik maar één stuk nodig, dan plak ik het prijsetiket gewoon op het stuk fruit of groente zelf. Dat scheelt weer een plastic zakje
 3. Ik hergebruik groenten- en fruitzakjes
  Ik hergebruik mijn plastic zakjes voor groenten en fruit en plak de nieuwe prijsetiketten gewoon op de oude stickers. Dat lijkt misschien belachelijk, maar het werkt perfect en kleine zaken kunnen een groot verschil maken.
 4. Leve de weekplanning
  Dankzij een strakke planning en boodschappenlijstje koop ik nooit teveel en kom ik niet in de verleiding om mijn winkelkar vol te gooien met producten die ik niet op tijd kan verwerken.
 5. Geen proefstandjes
  Proeven mag, aankopen niet – of toch niet altijd. 😉 Ik hou mij zo veel mogelijk aan mijn planning. Zo koop ik nooit teveel en hoef ik geen producten weg te gooien.

Meer van Louie Van Nieuwenborgh

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters