4x lunchbox inspiratie

Geschreven door

Niets zo saai als een klef broodje kaas of ham uit de kantine. Een eigen lunchbox is zonder twijfel een smakelijker alternatief. Hoe pakken onze Food-helden dat aan?

lunchbox-inspiratie-illustratie

 

  • Te veel bolognesesaus maken, het overkomt elke huiskok. En dan kan je beginnen invriezen. Of je eet de rest meteen de volgende dag op. Net als Louie Van Nieuwenborgh: ‘Heb ik bolognesesaus over, dan beleg ik de volgende dag mijn sandwich met het restje en voeg ik er nog wat rucola aan toe. Een lunch om de vingers bij af te likken. Zo lekker. Net als het restje salsasaus na een feestje met vrienden. Tomaten fijngesneden, paprika, cayennepeper en kruiden. Zo simpel. Maar ook dan maak ik altijd te veel. Geen nood. Ik laat het sausje afkoelen en kook de volgende dag basmatirijst om met de saus te mengen. Heb ik meteen ook wat groenten op tijdens de lunch.’
  • Ook Alexia Stevens houdt van een gezonde lunch. En ja, dat vraagt wat voorbereiding. Maar ook dan is twee vliegen in één klap combineren de kunst. ‘Zo grill of rooster ik vaak extra groenten als ik barbecue. Zoete aardappelblokjes bijvoorbeeld. Of courgettes, aubergines of venkel. Ik laat de groenten dan goed afkoelen en meng ze de volgende dag met wat bulgur, quinoa en een lekkere dressing. De ideale lunch om zelfs enkele dagen van te genieten.’
  • Jozefien Ryckx is dan weer helemaal weg van zelfgemaakte kruidenkaas als beleg op boterham of sandwich. ‘Combineer platte kaas met de kruiden die je nog in huis hebt. Hak de kruiden fijn en meng wat look en een lente-uitje erdoorheen. Kruidenkaas kan je gemakkelijk een week in de koelkast bewaren. Zin in de pittige versie? Voeg er dan wat chilli of peper aan toe.’
  • Hoe luncht Jennifer Schleber het liefst? ‘Ik eet zo goed als elke middag een slaatje. Ik verwerk graag groenten die normaal gezien warm gegeten worden. Zo rasp ik courgettes of hak ik bloemkool of broccoli fijn en meng ik de groentjes door mijn slaatje. Het zorgt meteen voor een crunchy toets. Ik heb ook altijd tonijn, kikkererwten, een groot blik feta en gerookte forel in huis. De ideale basisingrediënten als ik nog maar eens zin heb in een lekkere salade en geen zin of tijd heb om naar de winkel te gaan.’

Meer van Bloggers panel

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters