4 studenten, 1 koelkast… wir schaffen das!

Geschreven door

Bewaar je producten in de koelkast overzichtelijk, zo vergeet je niet wat je nog op de schapjes liggen hebt. Zo doen Louie en zijn collega’s op kot dat…

studenten

Bij ons op kot heeft iedereen één schap in de koelkast. Dat van mij staat altijd bomvol. Ik moet het dus goed organiseren om al mijn producten overzichtelijk te bewaren en niets te vergeten. Mijn 5 toptips:

 1. Altijd luchtdicht invriezen
  Ik duw goed alle lucht uit het vrieszakje voor ik het afsluit en in de diepvries stopt. Of de voedingswaren bederven sneller.


 2. Verse groenten en fruit altijd apart
  Groenten en fruit geven andere gassen af, waardoor fruit sneller rot. Daarom controleer ik mijn fruitschaal regelmatig op rot of rottend fruit en haal ik die er meteen uit.


 3. Groenten wassen voor het koken
  Gewassen groenten zoals courgette of aubergine worden zacht in de koelkast. Ik was ze dus pas voor ik ze verwerk.


 4. Respecteer de 2 uur/4 dagen-regel
  De gouden regel voor de bewaring van voedselrestjes: verpak ze binnen de 2 uur na bereiding en eet ze binnen de 4 dagen op, tenzij je ze invriest natuurlijk.


 5. Restjes vooraan in de koelkast
  Uit het oog uit het hart geldt ook voor restjes. Ik bewaar ze dus goed in het zicht, zodat ik ze niet vergeet op te eten.

Meer van Louie Van Nieuwenborgh

© 2018 - Privacy- & Cookiepolicy - Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters