Jaarrond kruiden bij de hand, zo doe je dat!

Geschreven door

Verse kruiden zijn lekker én mooi om te zien. Twee slimme tips om er optimaal van te genieten.

Verse kruiden zijn niet alleen veel lekkerder, ze brengen kleur en leven in huis. Maar voor veel mensen zijn kruidenplantjes een wegwerpproduct. Ze snijden af wat ze nodig hebben en ze gooien het plantje weg. De week nadien kopen ze een nieuw plantje. Zonde! Zo doe ik het:

    • Kruidentuin binnen
      Bij ons op kot staat de vensterbank vol met geurige kruidenpotten: basilicum, peterselie, koriander, munt,… Wij kopen die samen aan het begin van het academiejaar en dan zijn we voor maanden goed. Bij ons staan de kruiden aan het raam, goed in het licht. Terwijl we koken snijden we af wat we nodig hebben.
    • Verse kruiden in de winter
      Mijn mama vriest elk jaar verse zomerkruiden in voor de winter. Dat is eigenlijk heel gemakkelijk: gewoon fijnsnijden en in de diepvries bewaren in hersluitbare potjes. Zo heb je altijd verse smaakmakers in huis.

Meer van Louie Van Nieuwenborgh

Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters