Videos

wat-waar-koelkast

Wat hoort waar in je koelkast?

Een koelkast is niet overal even koud. Ontdek waarom je je rauwe BBQ-vlees best niet bovenaan legt, en wat de ideale plek is voor al je eten en drinken.

zoete-aardappel-chimichurri-saus-bbq

Geroosterde zoete aardappel met Chimichurri saus

Chimichurri is een soort straffe Argentijnse pesto, die perfect past bij de kruidige smaak van zoete aardappels. Geen aluminiumfolie hier trouwens: deze aardappels mogen zo op de BBQ-rooster. Al kan dit recept ook met geroosterd vlees of andere geroosterde groenten zoals paprika gemaakt worden.

mosselen-bbq-papillot-recept

Mosselen op de BBQ: Mediteraanse Papilotte

Mosselen zijn een ideaal licht barbecuegerechtje. In een papillot van aluminiumfolie overleven ze moeiteloos de hete kolen. Food-Held Alexia voegt aan dit recept soms ook nog een restje groenten of witte wijn toe. 

tandoori-chickenwings-raita-recept-video

Tandoori Chickenwings met Raita saus

Sappige chickenwings met een rokerige, pikante smaak. Misschien té pikant? Dan is raita de oplossing: een frisse, Indiase dipsaus met yoghurt, munt, en misschien die restjes mango uit je koelkast.

ananas-bbq-recept-video

Ananasflappen: dessert op de BBQ

Waarom niet na al dat lekkers ook je dessert op de barbecue bereiden? Food-Held Louie toont je hoe je in een mum van tijd deze verrukkelijke ananasflappen maakt. Of maak jij ze liever met banaan en chocoladeschilfers?

Couscoussalade met kalkoen

Couscoussalade met kalkoen

Restje kalkoen? Daar maak je met gemak deze couscoussalade van. Meng ze gewoon met boerenkool en peterselie, dan ontbreekt enkel de dressing nog. Wedden dat het even heerlijk als je eerste maaltijd wordt?

Pastinaakrösti met gerookte zalm

Pastinaakrösti met gerookte zalm

Stukjes gerookte zalm zijn veel te verrukkelijk om weg te gooien. Geef ze een tweede leven als beleg op deze hartige rösti's met aardappel en pastinaak. Raspen maar!

verloren brood

Verloren brood met bosvruchten

Het zoveelste brood dat hard is geworden, belandt onvermijdelijk in... je oven! Ontdek ons recept voor verloren brood met bosvruchten en vanille. Het resultaat is yummie als dessert of vieruurtje, maar het is ook koud heel lekker als ontbijt.

gegrilde groenten

Filotaart met gegrilde groenten

Red je groentjes! Met wat filodeeg in de oven smaken ze zeker niet hetzelfde als de eerste keer. Een flinke dosis fetakaas geeft dit recept extra veel smaak, en met wat zonnebloemolie geef je deze hartige taart een onweerstaanbaar krokant randje.

Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters