Taco’s met salsa à la Alexia

Geschreven door

Taco’s kun je met van alles en nog wat vullen. Kip, gehakt, vis, garnalen,… De favoriet van groot en klein? Kalfsgehakt met kruiden en rode ui. Zet kommetjes op tafel met het vleesmengsel, frisse groentjes, salsa, guacamole en laat iedereen z’n eigen taco schelp vullen. Fun voor iedereen, en supergezellig!

Taco's en saus

Wat heb je nodig?

salsa & kookpot

  • Voor 4 personen
  • 500 gr kalfsgehakt
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 1 pakje taco schelpen
  • eventueel 1 klein blikje maïs
  • eventueel 1 klein blikje zwarte bonen
  • olie om te bakken
  • optioneel: pikante salsa als topping

Kruidenmengeling:

  • 1/2 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano

Tomatensalsa:

  • 200 gr kerstomaten fijngesneden
  • 1 bosje koriander fijngesneden
  • sap van 1 limoen
  • 1 kleine rode ui fijngesneden
  • peper
  • fleur de sel

Avocadosalsa:

  • 1 avocado ontpit en in blokjes gesneden
  • 1/2 bosje koriander fijngesneden
  • sap van 1/2 limoen
  • peper
  • fleur de sel

Hoe maak je het?

  1. Bak de ajuin in wat olie gedurende 4 minuten.

  2. Bak kalfsgehakt met de look en kruid met paprika, komijn en oregano of gebruik een mix.

  3. Voeg 2 el water toe en laat ongeveer 15 min sudderen.

  4. Voeg op het einde eventueel een blikje maïs en/of zwarte bonen toe en warm nog even door.

  5. Maak een salsa van kerstomaten, koriander, fijngesneden rode ui en limoensap.

  6. Maak een salsa van avocado, koriander en limoensap. Kruid met peper en zeezout.

  7. Verwarm de tacoschelpen zoals op de verpakking en vul ze met het vleesmengsel. Voeg wat tomaten- en avocadosalsa toe.

Tip: Heb je weinig tijd, gebruik dan zakjes taco kruiden. Je vindt ze in de grote supermarkten.


Meer van Alexia Stevens

Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters