Poke Bowl met zalm en avocado

Geschreven door

Poke is een Hawaiiaans gerecht met rauwe in blokjes gesneden vis en op smaak gebracht met sojasaus, sesamolie en wat kruiden en specerijen zoals furikake (een mix van gedroogd zeewier en sesamzaad), chilipepertjes en gefrituurde uitjes. Je kan ook naar hartenlust variëren met andere groenten die je nog in je keuken hebt liggen.

Poke-Bowl-zalm-avocado

surtr / Flickr – CC BY-SA 2.0

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen: 

  • 500g sushi-rijst
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el suiker
  • 400g zalmfilet, in blokjes gesneden
  • 6 el sojasaus
  • 2 el geroosterde sesamolie
  • 1 el limoensap
  • 1 tl wasabi
  • 1 avocado, ontpit en in blokjes
  • 200g gekookte edamame-boontjes
  • 1 bakje Japanse zeewiersalade (ongeveer 125g)
  • 1 wortel in linten
  • 1 komkommer in linten
  • 1 bosje lente-ui in fijne ringen gesneden
  • 1 norivel in fijne sliertjes gescheurd
  • gepekelde gember

 

Hoe maak je het?

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rijstazijn en suiker toe en meng goed.
  2. Maak een marinade van sojasaus, sesamolie, limoen en wasabi en verdeel over de zalm. Meng goed en werk eventueel af met wat sesamzaadjes.
  3. Zet de zalm, rijst, groenten, boontjes, gember, norisliertjes, zeewier en avocado in verschillende kommetjes op tafel en laat iedereen zijn eigen bowl samenstellen.

Meer van Alexia Stevens

Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters