Pimp your drink

Geschreven door

Op een terras of bij de barbecue, tijdens de zomer doet een verfrissend drankje extra deugd. Hoe maak je van elk glas een lust voor het oog en een feest voor de smaakpapillen? Tijd om bij onze 4 foodbloggers aan te kloppen.

pimp-drink-citroen-onderzeeer-illustratie

Lekker, zo’n gin tonic of aperol spritz op een warme zomeravond. Maar geef toe, na enkele avonden word je ook de grote klassiekers al eens beu. Wat dan?

  • Jennifer Schleber: ‘Heb je flink wat meloenen in huis die op moeten? Mix de meloenen met ijsblokjes en honing en doe er je overschotje witte wijn of rosé bij. Een hemels drankje bij zwoel zomerweer. Of is er nog een restje munt? Mix het fijn met suiker en gebruik dit om de rand van je cocktailglas te versieren. Heb je meteen ook de ideale basis voor een mojito in huis.’
  • Ook Louie Van Nieuwenborgh houdt van drankjes op basis van fruit. Zo betekent sangria voor hem écht vakantie. ‘Ik heb vaak overrijp fruit in de schaal. Als ik het fruit in stukjes invries, heb ik altijd alles in huis om een heerlijke sangria te maken. Druiven, bananen, appels, ananas… Alles kan en mag. Mooi meegenomen: het diepgevroren fruit maakt meteen je sangria koud. Een slush puppy (verfrissende ijsdrank) doet het ook altijd goed tijdens de zomer. Een fles frisdrank waar de prik al uit is? Niet weggooien! Vries 500 ml in. Wacht een viertal uren tot er zich ijskristalletjes beginnen te vormen en roer het goedje dan om met een vork. Doe er 100 ml vodka of rum bij en vries weer in. Net door de alcohol zal de drank niet meer bevriezen. Leuk om te maken en superfris op warme dagen.’
  • Ook citrusschillen kan je gemakkelijk recupereren om aan allerlei drankjes toe te voegen. Jozefien Ryckx: ‘De zeste van pompelmoes, citroen of sinaasappel geeft je glas spuitwater, prosecco of cava een extra smaakje. Bovendien zijn de lange citrusschillen in een grote kan heel decoratief. Of wat denk je van een homemade syrup? Een siroop op basis van citroensap, suiker en rozemarijn blijft mijn topper. Honderd procent natuurlijk en lekker in een glas cava.’
  • Alexia Stevens pimpt graag een cocktail of limonade op met originele ijsblokjes. ‘Ik verwerk graag restjes fruit en kruiden in grote ronde ijsblokken. De combinatie van een aardbei, framboos, wat munt en een limoenschijfje is heerlijk. Het maakt je glas in één klap nog aantrekkelijker en het geeft je drankje een subtiele smaak. Ideaal bij gin-tonic, vind ik. Maar ook een glas spuitwater wordt er in één klap een stuk lekkerder door.’

Meer van Bloggers panel

Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters