Panzanella of Italiaanse broodsalade

Geschreven door

Massa’s restjes in de ijskast én nog een half droog brood in het broodmandje liggen? Het recept voor panzanella is 100% voorraadafhankelijk! Als basisingrediënten kies je oud brood, tomaten, olijfolie, look en kruiden en de rest vul je aan met overschotjes uit de ijskast.

Panzanella

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 2 gebakken kipfilets, in blokjes gesneden (of restjes ham, gebakken zalm,…)
  • 8 sneetjes oud brood
  • 2 teentjes look, gesnipperd
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 100 g paprika, fijngesneden
  • 1/2 komkommer, fijngesneden
  • 200 g kerstomaten, fijngesneden
  • zout
  • peper
  • kruiden naar keuze (bijvoorbeeld Italiaanse kruiden)

 

Hoe maak je het?

  1. Breek het brood in kleine stukken.

  2. Meng het brood, de kip, de look, ajuin en alle groenten met de wijnazijn en olijfolie in een grote kom.

  3. Kruid af met peper, zout en je favoriete kruiden.

  4. Laat de panzanella 30 min in de koelkast rusten voor je het serveert.

Tip

Is de panzanella nog niet volledig op? Bewaar de rest van de schotel in de ijskast zodat je er later nog van kunt smullen.


Meer van Louie Van Nieuwenborgh

Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters