Mosselen op de BBQ: Mediteraanse Papillot

Geschreven door

Mosselen zijn een ideaal licht barbecuegerechtje. In een papillot van aluminiumfolie overleven ze moeiteloos de hete kolen. Food-Held Alexia voegt aan dit recept soms ook nog een restje groenten of witte wijn toe. 

Bekijk het videorecept

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 2 kg mosselen
  • 4 tl olijfolie
  • 1 bakje kerstomaten, gewassen
  • 1 teentje look, gepeld, zonder harde binnendeel en gehakt
  • 40 g basilicum, gewassen
  • 4 el citroenolie van goede kwaliteit
  • peper
  • brood
  • sterke aluminiumfolie en bakpapier

mosselen-bbq-papillot-recept-aluminiumfolie

Hoe maak je het?

  1. Laat de mosselen even weken en spoel ze dan goed af zodat er geen vuil achterblijft.
  2. Maak papillotten met aluminiumfolie en bakpapier. Spreid een vel aluminiumfolie uit en leg hierop een vel bakpapier. Maar er vier kleinere of twee grotere bakjes van.
  3. Giet in elke papillot een theelepel olijfolie en verdeel dan de look, mosselen en tomaatjes over de bakjes.
  4. Scheur de helft van de basilicum in reepjes en voeg dit aan je papillot toe.

mosselen-papillot-illustratie.

  1. Sluit de papillotten voorzichtig af. Zorg dat de randen goed gesloten zijn zodat er geen vocht kan ontsnappen.
  2. Leg de pakketjes op de barbecue. Na 10 à 15 minuten (afhankelijk van de grootte van de mosselen) zullen de mossels gaar zijn.
  3. Open de pakketjes en werk af met citroenolie en de rest van de basilicum. Kruid met wat peper van de molen en dien op met een stukje brood.

Meer van Alexia Stevens

Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters