Filotaart met appel en speculoospasta [VIDEO]

Geschreven door

Voor filotaart hoort normaalgezien het filodeeg in verschillende laagjes aan elkaar gekleefd te worden met gesmolten boter. In dit recept dient speculoospasta als de ‘lijm’. Als je ’t mij vraagt, een zalige combinatie met je restjes appel!

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 6 vellen filodeeg
  • 150 g speculoospasta
  • 3 appelen (bijvoorbeeld Jonagold)
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl rietsuiker

Filotaart Illustratie

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.


  2. Smelt de speculoospasta 40 seconden in de microgolfoven tot een lopend sausje.

  3. Leg een vel filodeeg op je werkblad en borstel er een laagje speculoospasta over.

  4. Leg er een tweede vel filodeeg bovenop, borstel ook deze laag in met speculoospasta en herhaal dit tot alle vellen opgebruikt zijn. De bovenste laag hoef je niet te bestrijken.

  5. Snij de appels in vier, verwijder het klokhuis en snij in fijne schijfjes.

  6. Schik de schijfjes naast elkaar op de taart en bestrooi met kaneel en rietsuiker.

  7. Snij de randen die niet met appel bedekt zijn eraf.

  8. Bak de taart 20 minuten in de oven, of tot het filodeeg goudbruin gebakken is.

Tip

Deze taart hoort niet in de ijskast, je kunt de schotel bewaren tot 3 dagen na de bereiding, op kamertemperatuur.


Meer van Louie Van Nieuwenborgh

Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters