INFOGRAFIEK: wat leg je waar in je koelkast?

Geschreven door

Als je je eten op de juiste temperatuur bewaart, is het langer houdbaar. Een koelkast heeft 4 temperatuurzones. Wortels horen dus helemaal onderaan, kaas bovenaan of in de deur. En de rest? Deze infografiek geeft je een mooi overzicht.

PS: bekijk gerust ook de video!

samengevat: de verschillende zones van je koelkast, en wat je er best bewaart:

  1. De groentelade
    • Waar? Meestal helemaal onderaan: 4 à 6 °C
    • Wat? Bepaalde fruit- en groentesoorten. Wil je weten welke? Kijk dan hier.
  2. De koudste zone
    • Waar? Net boven de groentelade: 0 à 2 °C
    • Wat? Eten dat snel bederft: rauwe en gekookte vis, rauw vlees, gehakt,…
  3. De koele zone
    • Waar? Middelste gedeelte: 3 à 4 °C
    • Wat? Kant-en-klare slaatjes, charcuterie, gebraden vlees, bereide gerechten, zelfgemaakte mayonaise, roomgebak,…
  4. De gematigde zone
    • Waar? Deur en bovenste schap: 6 à 7 °C
    • Wat? Geopende melk- en zuivelproducten, eieren, boter, confituur, drank,…

Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters