INFOGRAFIEK: Zo kies je een nieuwe koelkast
Waarop moet je letten wanneer je een nieuwe koelkast wil kopen? Deze infografiek laat het je zien.
Lees verderWaarop moet je letten wanneer je een nieuwe koelkast wil kopen? Deze infografiek laat het je zien.
Lees verderDoor je oude koelkast te vernieuwen, zou je wel eens een aardige cent kunnen besparen. En dat gaat verder dan de energiekost. Expert Bruno Vermoesen vertelt hoe je die besparingen kunt maken.
Lees verderExpert Paolo Falcioni vertelt hoe de koelkast van de toekomst voedselverspilling zal tegengaan. Ben je klaar voor een smart fridge die je via app bedient?
Lees verderBen je van plan een nieuwe koelkast te kopen? Expert Peter Binnemans van F.E.E. helpt je in 4 stappen aan het ideale toestel. En dat gaat verder dan enkel je beschikbare budget.
Lees verderWelke fruit- en groentesoorten kan je twee maanden laten liggen, en welke eet je best zo snel mogelijk op? Deze infografiek toont het je.
Lees verderVeel eten mag je maar 2 uur op kamertemperatuur bewaren. Hoe koel je je lunchbox dan tot de middag? Katrien Beullens, communicatie directeur van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, deelt haar kennis met ons.
Lees verderIn de zomer zet je je koelkast best op de koudste stand? Niet bepaald. Expert Peter Binnemans, Secretaris Generaal bij FEE: de Federatie van Elektriciteit en Elektronica, presenteert je de waarheid achter deze en 5 andere zomermythes rond de koelkast.
Lees verderEen koelkast is niet overal even koud. Ontdek waarom je je rauwe BBQ-vlees best niet bovenaan legt, en wat de ideale plek is voor al je eten en drinken. Zo hou je alles zo lang mogelijk goed, en verklein je de kans dat je iets moet weggooien.
Lees verderWelke BBQ geeft het meest smaakvolle resultaat? Hoe zorg je ervoor dat alle stukken op hetzelfde moment gaar zijn? En hoe ontsnap je aan het gevaar achter te blijven met een overdosis aan vlees? Deze 4 handige tips wijzen je de weg.
Lees verderMooi weer, lekkere ingrediënten en een prachtig barbecuetoestel. Nu die BBQ-skills nog. Schrik voor roetzwarte steaks? Met onze tips stort je je vol vertrouwen op je volgende barbecue-avontuur.
Lees verderWat koud is houd je koud, wat warm is hou je warm. Dat is dé belangrijkste regel om juist te barbequen. En verder? Ontdek in één oogopslag hoe het zit met zaken zoals kruisbesmetting, ontdooien en marinades.
Lees verderWaar moet je juist met je oude toestellen naartoe? En wat gebeurt ermee daarna? Peter Sabbe, CEO van Recupel, legt het je uit. “Ruim 85% van de koelkast wordt omgezet in nieuwe grondstoffen. Die kunnen dan bijvoorbeeld gebruikt worden om nieuwe auto’s te maken.”
Lees verder1 op 2 Belgen verspilde de voorbije dagen voedsel en drank. Dat blijkt uit een uitgebreide studie van BV-OECO, over hoe vaak en wat Belgen allemaal verspillen. Jan Velghe, onderzoeker bij BV-OECO, doet de belangrijkste resultaten van dit onderzoek uit de doeken, en vertelt je wat je kan doen om minder te verspillen.
Lees verderA+++ of D? Een energielabel toont hoe energie-efficiënt een toestel werkelijk is. Bruno Vermoesen, voorzitter van de werkgroep FEE, geeft antwoorden op de 5 belangrijkste vragen over deze labels. Hoe wordt de score bijvoorbeeld bepaald?
Lees verderHet is belangrijk dat gekoeld of diepgevroren eten ook koel blijft. Hoe zorg je daarvoor? Met deze infografiek hou je het hoofd én je boodschappen koel.
Lees verderAls je je eten op de juiste temperatuur bewaart, is het langer houdbaar. Een koelkast heeft 4 temperatuurzones. Wortels horen dus helemaal onderaan, kaas bovenaan of in de deur. En de rest? Deze infografiek geeft je een mooi overzicht.
Lees verderJe koelkast krijgt best elke maand een grondige poetsbeurt. Is het al even geleden? Met dit stappenplan lukt het je in een handomdraai.
Lees verderGerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters