Ananasflappen: dessert op de BBQ

Geschreven door

Waarom niet na al dat lekkers ook je dessert op de barbecue bereiden? Food-Held Louie toont je hoe je in een mum van tijd deze verrukkelijke ananasflappen maakt. Of maak jij ze liever met banaan en chocoladeschilfers?

Bekijk het videorecept

Wat heb je nodig?

Voor 12 flappen:

  • 2 pakjes kant-en-klaar bladerdeeg
  • 200 g ananas
  • schil van 1 citroen, fijngeraspt
  • 200 g roomkaas
  • 80 g kristalsuiker
  • 2 tl maizena
  • 150 g poedersuiker
  • sap van 1 citroen
  • bloem
  • boter of olie om in te vetten

Ananasflappen-BBQ-dessert-recept

Hoe maak je het?

  1. Klop de roomkaas en de kristalsuiker luchtig. Meng er de maizena stevig door.
  2. Snij de ananas in kleine stukjes en meng er de citroenrasp door.
  3. Bestuif je werkblad met bloem en leg het bladerdeeg op de bloem.
  4. Snij met een rond voorwerp (bijvoorbeeld een glas) cirkels uit het deeg en rol het cirkeltje verder uit tot een ovaal.
  5. Smeer een theelepel van de roomkaas op de onderste helft van het deeg.
  6. Leg een beetje van de ananasvulling bovenop de roomkaas.

Ananasflappen-koken-BBQ-recept

  1. Vouw de flap voorzichtig toe. Duw met een vork een patroon in de randen van het deeg. Herhaal dit voor de rest van de flapjes.
  2. Vet een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie in met boter of olie. Leg dit op de barbecue en leg de flappen er voorzichtig op.
  3. Bak de flappen ongeveer 3 tot 6 minuten langs beide kanten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.
  4. Maak het glazuur door de poedersuiker met het citroensap te mengen. Bestrijk er de flapjes mee.

Tip:

  • Snij het fruit zo fijn mogelijk, anders kan je de flappen moeilijker toe vouwen.
  • De barbecue mag niet te heet staan, anders zullen de flappen snel verbranden. Een smeulende barbecue is ideaal.

Meer van Louie Van Nieuwenborgh

Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters