5 tips om je kruiden langer te bewaren

Geschreven door

Verse kruiden, dat zijn smaakbommetjes voor je gerechten! Dit zijn de 5 tips van Jennifer om ze lekker lang te bewaren en/of te verwerken tot iets extra’s.

kruiden

  1. Op mijn terras staan altijd twee plantenbakken boordevol verse kruiden. Tijdens het koken glip ik dus af en toe naar buiten om enkele takjes af te snijden.

  2. Verse kruiden bewaar ik het liefst in de deur van de ijskast in een bokaaltje met water. Zo houden ze langer.

  3. Soms pak ik verse kruiden ook in: in keukenrol of in een vochtige keukenhanddoek. Die leg ik dan onderaan in de koelkast.

  4. Merk ik dat een kruidenplantje sterft, dan knip ik de resterende blaadjes af, droog ze en bewaar ze in een potje. Gedroogde kruiden houden langer.

  5. Soms maak ik kruidenzout. Dan mix ik grof zeezout op een bakblik met (vooral) harde kruidensoorten zoals rozemarijn of tijm. Ik laat alles twee dagen drogen in de open lucht en bewaar het kruidenzout daarna in een bokaal. Een heerlijke smaakbom!

Meer van Jennifer Schleber

Gerealiseerd door ContentMoon in samenwerking met De Geschoren Aap, Dickytall, Oeyen & Winters